Bare få en panteordning på dette så går ikke miljøet enda mer til hvelvete.
Det er noen panteautomater som tar bokser som ikke er norske, man får ikke pant for dem, men de blir ihvertfall til nye bokser.
Om de tar hva som helst av bokser vet jeg ikke.
Bokser går jo rett i egen søppelkasse utenfor hjemmet for glass og metal. Så stort problem er det ikke. Tror faktisk at det er ypperst få som gidder å hive i restavfall. Da det er enklere å kaste det der det hører hjemme. Og det meste av dette blir jo resirkulert igjen..
Det argumentet er kun valid om du ikke resirkulerer i utgangspunktet. Ellers er problemet allerede løst på kjøkkenet ditt.Men selv om boksen ikke gir pant, er det mye lettere å gi den tilbake til kretsløpet hvis man først skal pante, enn å måtte dra på en dynge eller et punkt. Blir to destinasjoner i steden for en, hvor man også panter det man har å pante.
Det argumentet er kun valid om du ikke resirkulerer i utgangspunktet. Ellers er problemet allerede løst på kjøkkenet ditt.
Det beste vil vel være å 'pante' dem sammen med annet som skal pantes, hvis den lokale matbutikken har automat som tar dem.Ellers er problemet allerede løst på kjøkkenet ditt.
Det vil ikke bli innført pant på hjemmebryggerbokser, i hvert fall ikke slik systemet fungerer i dag. Alternativet er retursystemet for bokser uten pant, som også de fleste mikrobryggeriene er en del av.Vil det noen gang bli innført pant på disse boksene, må det ikke være en strekkode for at det skal fungere?
Hvor bor du? Jeg var for noen uker siden på tur til et sted hvor slike dunker ikke fantes, visstnok. Da var det "points" man måtte oppsøke for å bli kvitt det man har sortert selv. Bokser og glass går i egen dunk her og.