Beant
Norbrygg-medlem
Hei.
Skal snart i gang med en Belgisk wit. Tenkte å sette ca. 100L.
Fra forrige gang tok vi vare på slurry fra bunnen av gjæringsbøtta. Ca 1L som har dekandert til ca 5 dl solid slurry. Denne er ca 6 uker gammel og har stått på et norgesglass i kjøleskap. I følge http://www.mrmalty.com/calc/calc.html er det ca. 25% levende gjær igjen, og vi trenger det dobbelte, 1L av denne.
Hvilken metode er best egnet for å pitche opp denne slurryen? Sette en vanlig gjærstarter eller kansje sette et minibrygg og høste gjær direkte fra toppen under stormgjæring?
Ved å lage en gjærstarter får vi vel med en mengde døde celler og annet bunnfall, mens ved å sette opp et minibrygg kan høste ren gjær. Usikker på hvordan vi kan beregne å få nok gjær ved å sette opp et slikt minibrygg.
Noen som har anbefalinger/erfaring?
MVH
Børge
Skal snart i gang med en Belgisk wit. Tenkte å sette ca. 100L.
Fra forrige gang tok vi vare på slurry fra bunnen av gjæringsbøtta. Ca 1L som har dekandert til ca 5 dl solid slurry. Denne er ca 6 uker gammel og har stått på et norgesglass i kjøleskap. I følge http://www.mrmalty.com/calc/calc.html er det ca. 25% levende gjær igjen, og vi trenger det dobbelte, 1L av denne.
Hvilken metode er best egnet for å pitche opp denne slurryen? Sette en vanlig gjærstarter eller kansje sette et minibrygg og høste gjær direkte fra toppen under stormgjæring?
Ved å lage en gjærstarter får vi vel med en mengde døde celler og annet bunnfall, mens ved å sette opp et minibrygg kan høste ren gjær. Usikker på hvordan vi kan beregne å få nok gjær ved å sette opp et slikt minibrygg.
Noen som har anbefalinger/erfaring?
MVH
Børge