Jeg har en plan om å lage en belgier etterfulgt av en Imperial Stout og gjæren jeg har anskaffet til belgieren kan "tilfeldigvis" brukes til begge typene....
Ettersom jeg har lest kan gjæren bli for sliten til gjenbruk etter en "stor" øl, men....hvor ca vil grensen gå?
Jeg har bestemt meg for å ikke ta av med OG på belgieren og satser på Leffeaktig ABV på belgieren for å spare gjæren, men vil dette gå bra og......enda viktigere, kan jeg kjøre på med mere i belgieren (veldig fristende!).
Foreløpig oppskrift ligger på 1.070 OG. Og hvis jeg stoler på den FG jeg har lest andre har fått på gjæren, kan jeg gå lengre ned i OG.
Gjæren jeg skal bruke er Wyeast Abbey 2
Ettersom jeg har lest kan gjæren bli for sliten til gjenbruk etter en "stor" øl, men....hvor ca vil grensen gå?
Jeg har bestemt meg for å ikke ta av med OG på belgieren og satser på Leffeaktig ABV på belgieren for å spare gjæren, men vil dette gå bra og......enda viktigere, kan jeg kjøre på med mere i belgieren (veldig fristende!).
Foreløpig oppskrift ligger på 1.070 OG. Og hvis jeg stoler på den FG jeg har lest andre har fått på gjæren, kan jeg gå lengre ned i OG.
Gjæren jeg skal bruke er Wyeast Abbey 2