Hadde planlagt å vaske gjæren etter en pils gjæret på saflager w34/70 og bruke den i en ny pils batch. Såg nettopp en video på youtube der en sa at han aldri gjorde dette på tørrgjær. Er det noen grunn til det tro? Fungerer dette bare på flytende gjær?
Man bør sikkert lage en starter også på gjærslurryen, eller er det bare å pitche ferdigvasket gjær i ny vørter? Eller kan jeg fjerne ca halve av gjærkaka og tilsette ny vørter rett oppå?
Dette er et lite eksperiment der jeg lager to tilnærmet like batcher der den ene er allgrain og pilsmalt mens det andre er kun DME, samme humleprofil. Artig å se hvor (u)likt dette blir 8)
Man bør sikkert lage en starter også på gjærslurryen, eller er det bare å pitche ferdigvasket gjær i ny vørter? Eller kan jeg fjerne ca halve av gjærkaka og tilsette ny vørter rett oppå?
Dette er et lite eksperiment der jeg lager to tilnærmet like batcher der den ene er allgrain og pilsmalt mens det andre er kun DME, samme humleprofil. Artig å se hvor (u)likt dette blir 8)