Jepp.
Prøver meg på å kopiere en bestemt øl og har laget meg en 2 liter starter på vanlig vis (med dry malt extract).
Jeg har drikki tom 4 flasker av ølen jeg prøver kopiere og har tilsatt bunnfallet fra hver flaske i starteren.
Den har nå stått siden i går og det skummer godt i starteren, men synes det "freser" en del mindre når jeg
rister på den i forhold til når jeg lager startere med gjær fra feks whitelabs.
Er dette tilstrekkelig mengde gjær? Altså 4 ganger bunnfall i en starter?
Bør jeg lage en ny starter i morgen og pitche gjæren over i den tro?
Litt usikker her. Tips mottas med takk
Prøver meg på å kopiere en bestemt øl og har laget meg en 2 liter starter på vanlig vis (med dry malt extract).
Jeg har drikki tom 4 flasker av ølen jeg prøver kopiere og har tilsatt bunnfallet fra hver flaske i starteren.
Den har nå stått siden i går og det skummer godt i starteren, men synes det "freser" en del mindre når jeg
rister på den i forhold til når jeg lager startere med gjær fra feks whitelabs.
Er dette tilstrekkelig mengde gjær? Altså 4 ganger bunnfall i en starter?
Bør jeg lage en ny starter i morgen og pitche gjæren over i den tro?
Litt usikker her. Tips mottas med takk