Gjærsporer i lufta og lagring/slynging av honning.

Høyem

Norbrygg-medlem
Blir det mye sporer i lufta under gjæringsprosessen? (Bruker gjærlås med vann)
Jeg driver med honning i kjelleren, sammen med brygging og gjæring. Honning er ikke særlig forenelig med gjærsporer. Skal slynge en runde honning i kveld, og ønsker ikke å få gjæring i prima sommerhonning.
 
Vet ikke om gjærsporer kommer seg gjennom gjærlåsen. Mer usikker på om kverning og helling av kvernet malt er bra. Blir fort en støvsky som legger seg i rommet.
 
Sacc. Cerevisiae formerer seg primært ved budding (deling) og ikke sporeformasjon (ref Chris White, boka Yeast). Det lille som eventuelt blir produsert vil ikke klare å komme seg opp fra væsken i bøtta og opp til låsen. Det er antagelig mye mer gjær i lufta i naturlig i kjelleren din. Ville tatt det med ro. :)
 
Honningen er allerede full av gjærsporer, så lenge den har riktig vannprosent blir det ikke noe problem
 
Tilbake
Topp