Hei.
Jeg har så langt satt kun ett brygg, og er derfor rimelig uerfaren på det meste.
Jeg skal nå i gang med julebrygget, og har et spørsmål angående gjæringstemperatur.
Mulighetene mine for temperaturstyring er veldig begrenset (ikke-eksisterende), og temperaturen i gjæringsboden min synker sakte men sikkert.
Er det sånn at tørrgjær tåler lavere gjæringstemperaturer?
Jeg antar at jeg må sette ølet til gjæring på 15-16 grader, så jeg begynner å bli skeptisk til ferskgjæren, som visstnok gjærer dårlig på < 17 grader.
Alternativ tørr: http://www.bryggselv.no/products/safale-s04-115g Alternativ fersk: http://www.bryggselv.no/products/wlp028-edinburgh-scottish-ale-2004 (denne har jeg liggende)
Hvilken burde jeg velge?
Jeg har så langt satt kun ett brygg, og er derfor rimelig uerfaren på det meste.
Jeg skal nå i gang med julebrygget, og har et spørsmål angående gjæringstemperatur.
Mulighetene mine for temperaturstyring er veldig begrenset (ikke-eksisterende), og temperaturen i gjæringsboden min synker sakte men sikkert.
Er det sånn at tørrgjær tåler lavere gjæringstemperaturer?
Jeg antar at jeg må sette ølet til gjæring på 15-16 grader, så jeg begynner å bli skeptisk til ferskgjæren, som visstnok gjærer dårlig på < 17 grader.
Alternativ tørr: http://www.bryggselv.no/products/safale-s04-115g Alternativ fersk: http://www.bryggselv.no/products/wlp028-edinburgh-scottish-ale-2004 (denne har jeg liggende)
Hvilken burde jeg velge?