Gjæringstemp lager

Vinterens siste lager ble brygget i går. Jeg ser nok at temperaturkontrollen blir en smule utfordrende de neste 4 ukene nå som dagene blir lengere og temparaturen høyere både ute og inne.  Mon tro hvor kritisk dette blir for sluttresultatet?

Et annet spørsmål i samme gate. Hva om man brygger lager i aletemp eller et sted i mellom. Hva blir det da da? Ser et eller annet sted at amerikanerne brygger lager i aletemp?

Håper på en lang, kald og sein vår slik at min lager blir vellykket.
 
Det går fint an å lage lagerliknende brygg i varmere temperaturer. Steam Beer er nevnt, kölsch og altbier er andre typer. Husk bare at de krever den rette gjæren. En del lagergjærtyper vil produsere en del usmak ved ale-temperaturer.
 
Gahr skrev:
Det går fint an å lage lagerliknende brygg i varmere temperaturer. Steam Beer er nevnt, kölsch og altbier er andre typer. Husk bare at de krever den rette gjæren. En del lagergjærtyper vil produsere en del usmak ved ale-temperaturer.

Takk
Hva med denne: Wyeast 2308 Munich lager. Det er denne jeg bruker på den som står til gjæring siden i går kveld?
 
Tilbake
Topp