Hei,
Laget en pilsner med en OG på 1.050. Har begrenset med plass så vanligvis settes brygget ut i boden når det skal gjære ved litt lavere temperaturer. Der var det ca 10 grader når jeg satt det ut. Problemet er at det kom en plutselig kuldeperiode og når jeg målte FG var den 1.040 som betyr vel at den egentlig ikke har gjæret noe på grunn av kulden. Det jeg lurer på er om gjæren vil "vekkes til live" og fungere når jeg når har satt den inn i romtemperatur? Ser den har klumpet seg sammen og det er ingen gjær som ligger som en ring rundt i gjæringskaret.. Hvis gjæren ikke fungerer lenger vil det være mulig å redde brygget med å hive i mer gjær og så gjære det på ny eller er det ikke til å redde?
Laget en pilsner med en OG på 1.050. Har begrenset med plass så vanligvis settes brygget ut i boden når det skal gjære ved litt lavere temperaturer. Der var det ca 10 grader når jeg satt det ut. Problemet er at det kom en plutselig kuldeperiode og når jeg målte FG var den 1.040 som betyr vel at den egentlig ikke har gjæret noe på grunn av kulden. Det jeg lurer på er om gjæren vil "vekkes til live" og fungere når jeg når har satt den inn i romtemperatur? Ser den har klumpet seg sammen og det er ingen gjær som ligger som en ring rundt i gjæringskaret.. Hvis gjæren ikke fungerer lenger vil det være mulig å redde brygget med å hive i mer gjær og så gjære det på ny eller er det ikke til å redde?