Gjærings dilemma

Eirik Furenes

Norbrygg-medlem
Brygget en saison med norwegian farmhouse yeast sist helg. Denne holder nå 22 grader i gjæringsskapet. Skal brygge en honey porter i morgen. Jeg har plass til to gjæringskar i gjæringsskapet. Hva bør jeg gjøre med temp i gjæringsskap med tanke på å gjære begge to i skapet?
Noen ideer?
Takk.
 
Tror jeg ville ha lempet N Farmhousen ut og satt den med lik eller høyere varme utenfor skapet dersom du har et sted som egner seg. Du er over den kritiske perioden, og den tåler svært høye temperaturer. Du vil trolig ikke utvikle 'mer' Farmhous smak selv om du nå setter den varmere. Dette vil trolig også hjelpe på utgjæring og reduksjon av Diacetyl. Vi har en N Farmhouse som har stått litt lenger, men den kjører vi nå opp til 27 graderC - som heller ikke er svært høyt for denne Gjæren.
 
Tilbake
Topp