Gjæring

Jeg har nå hatt en dunk med pale ale til gjæring i 14 dager. Jeg tenkte det nå var tid for tapping på flaske, siden det ikke har vært noe liv i gjærlåsen på flere dager.
Men når jeg nå åpnet lokket og målte FG, så var den på 1.023. OG var 1.050 da jeg satt den til gjæring.
Bør den stå lengere å gjære eller skal jeg tappe på flaske?
Hva bør FG være?
 
Høres ut som du har gjort samme feil som veldig mange andre nybegynnere.
Dvs at du måler med refraktometer????
Skal du få riktig fg må du bruke vekt eller et program for omregning.
 
Stemmer det at jeg har brukt et refraktometer, trodde det gjor det samme som en vekt.

Fant en omregningstabell på nett. Jeg la inn 1,023 som av lest i refraktometer og tempratur. Da kom det frem 1,009 som FG. Høres dette riktig ut?
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp