Som nybegynner må jeg først si at jeg lærer enormt mye av å lese alle innleggene i forumet. Her er det mange gode råd å få.
Jeg brygget mitt første øl (lager) i en brewster på mandag, og alt gikk etter oppskriften, tror jeg. Etter å ha tappet alt i et desinfisert gjæringskar, tilsatte jeg gjær uten å blande den inn, bare helte posen oppi. Dagen etter var alt veldig stille, akkurat som om gjæringa ikke var i gang. Jeg ble usikker og tenkte at jeg kanskje burde ha rista på dunken slik at gjæret blanda seg. Jeg gjennomførte derfor ristinga dagen etter. Det var kanskje ikke så lurt?? Nå har omsider gjæringa kommet i gang, men det går veldig tregt. Den står i et rom med temperatur 12 grader. På oppskrifta står det at den skal stå sånn ei uke og så stikkes om. Det høres ut til å være veldig kort tid med tanke på at gjæring går så tregt. Noen som har noen råd til en fersking?
Jeg brygget mitt første øl (lager) i en brewster på mandag, og alt gikk etter oppskriften, tror jeg. Etter å ha tappet alt i et desinfisert gjæringskar, tilsatte jeg gjær uten å blande den inn, bare helte posen oppi. Dagen etter var alt veldig stille, akkurat som om gjæringa ikke var i gang. Jeg ble usikker og tenkte at jeg kanskje burde ha rista på dunken slik at gjæret blanda seg. Jeg gjennomførte derfor ristinga dagen etter. Det var kanskje ikke så lurt?? Nå har omsider gjæringa kommet i gang, men det går veldig tregt. Den står i et rom med temperatur 12 grader. På oppskrifta står det at den skal stå sånn ei uke og så stikkes om. Det høres ut til å være veldig kort tid med tanke på at gjæring går så tregt. Noen som har noen råd til en fersking?