God kveld!
Har hengt litt her i det skjulte tidligere, men dette er altså min første bruker og min første tråd.
Først må det beklages om dette spørsmålet er lett å søke seg til selv, jeg har søkt rundt endel men mangler nok noe av ordforrådet til å søke effektivt da jeg er rimelig fersk innen brygging.
Vi har brygget vår andre runde med BIAB og har hatt en dunk stående til gjæring i 13 dager. Det har over lengre tid vært en bekymring at gjæring ikke har startet ordentlig, først da det ikke var langt nær så mye trykk i karet den første dagen som første runde, samt jeg mener jeg ikke har sett noe "skum lag" på toppen av vørteren egentlig gjennom hele perioden.
Det som er brygget er en Hoppy Joe. Jeg har målt FG på 1.022 de siste 2 dagene. OG vet jeg ikke da vi "helt sikkert husker dette". Videre har det gjæret på romtemperatur 21-23 grader, da det har vært det eneste alternativet denne gangen. Vi misforstod instruksene under brygging og startet med ca 17 liter, skylte med ca 3-4 liter og har nå ganske nøyaktig 15 liter i karet.
Kan dette sparkes i gang ved å slenge oppi noe mer gjær, riste rundt eller la det stå lenger? Er det kanskje bare å slenge det toalettet og ha med seg lærdommen videre?
Legger ved to bilder.
Takker på forhånd for svar.
Har hengt litt her i det skjulte tidligere, men dette er altså min første bruker og min første tråd.
Først må det beklages om dette spørsmålet er lett å søke seg til selv, jeg har søkt rundt endel men mangler nok noe av ordforrådet til å søke effektivt da jeg er rimelig fersk innen brygging.
Vi har brygget vår andre runde med BIAB og har hatt en dunk stående til gjæring i 13 dager. Det har over lengre tid vært en bekymring at gjæring ikke har startet ordentlig, først da det ikke var langt nær så mye trykk i karet den første dagen som første runde, samt jeg mener jeg ikke har sett noe "skum lag" på toppen av vørteren egentlig gjennom hele perioden.
Det som er brygget er en Hoppy Joe. Jeg har målt FG på 1.022 de siste 2 dagene. OG vet jeg ikke da vi "helt sikkert husker dette". Videre har det gjæret på romtemperatur 21-23 grader, da det har vært det eneste alternativet denne gangen. Vi misforstod instruksene under brygging og startet med ca 17 liter, skylte med ca 3-4 liter og har nå ganske nøyaktig 15 liter i karet.
Kan dette sparkes i gang ved å slenge oppi noe mer gjær, riste rundt eller la det stå lenger? Er det kanskje bare å slenge det toalettet og ha med seg lærdommen videre?
Legger ved to bilder.
Takker på forhånd for svar.