Hei,
Jeg har prøvd å lest på dette temaet, men blir rett og slett bare forvirra av alle mulig årsaker og løsninger på dette. Derfor lager jeg "enda" en tråd angående dette temaet, og håper at noen kan hjelpe.
For 16 dager siden brygget jeg en stout der alt gikk etter planen med tanke på både temperaturer, skylling og nedkjøling. Jeg har brukt Safbrew S-33 tørrgjær som har blitt sprinklet over vørteren. (2 fat, 1 pakke gjær pr fat)
Jeg tenkte å tappe i helgen da den hadde stått i 14 dager, men da målte jeg den til 1028. Der er den fortsatt, og det ser ut til at den har stoppet. Ifølge oppskrift skal denne ned til 1012. Disse to ukene har den stått i ca 18 grader.
Jeg laget som sagt ikke gjærstarter på denne. Jeg tror ikke at det ble mesket på for høy temperatur.
Hva bør jeg gjøre for å få fart på denne igjen? Ny gjær? Helle oppi sukker? Råd taes imot med takk.
Jeg har prøvd å lest på dette temaet, men blir rett og slett bare forvirra av alle mulig årsaker og løsninger på dette. Derfor lager jeg "enda" en tråd angående dette temaet, og håper at noen kan hjelpe.
For 16 dager siden brygget jeg en stout der alt gikk etter planen med tanke på både temperaturer, skylling og nedkjøling. Jeg har brukt Safbrew S-33 tørrgjær som har blitt sprinklet over vørteren. (2 fat, 1 pakke gjær pr fat)
Jeg tenkte å tappe i helgen da den hadde stått i 14 dager, men da målte jeg den til 1028. Der er den fortsatt, og det ser ut til at den har stoppet. Ifølge oppskrift skal denne ned til 1012. Disse to ukene har den stått i ca 18 grader.
Jeg laget som sagt ikke gjærstarter på denne. Jeg tror ikke at det ble mesket på for høy temperatur.
Hva bør jeg gjøre for å få fart på denne igjen? Ny gjær? Helle oppi sukker? Råd taes imot med takk.