Vi har brygget en pilsner, som står i kjøleskap med STC-1000 og godgjør seg. Den har stått ca en uke til nå, og begynner å nærme seg utgjæret.
Siden vi har et filtersett for å filtrere fra ett fat til et annet vil jeg gjerne filtrere ølet, og så tvangskarbonere det. I den forbindelse lurer jeg på når dette bør gjøres.
Er det OK å filtrere og karbonere så snart gjæringen er ferdig, eller bør den stå i gjæringskar i 4-5 uker før den tappes på fat? Gjør det noe at man filtrerer bort gjæren, eller spiller det ingen rolle så lenge det er utgjæret?
Siden vi har et filtersett for å filtrere fra ett fat til et annet vil jeg gjerne filtrere ølet, og så tvangskarbonere det. I den forbindelse lurer jeg på når dette bør gjøres.
Er det OK å filtrere og karbonere så snart gjæringen er ferdig, eller bør den stå i gjæringskar i 4-5 uker før den tappes på fat? Gjør det noe at man filtrerer bort gjæren, eller spiller det ingen rolle så lenge det er utgjæret?