Har nå funnet oppskrift til juleøl som jeg vil brygge. I oppskriften står det at man skal benytte danish lager gjær og gjære på 10 grader. Tenkte å bytte om til us-05 da det er det jeg har nå. Hvilke. Temperaturer skal jeg gjære på da?
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 30,97 l
Post Boil Volume: 27,91 l
Batch Size (fermenter): 24,00 l
Bottling Volume: 22,49 l
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 37,5 EBC
Estimated IBU: 18,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65,00 %
Est Mash Efficiency: 72,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,00 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 2 42,1 %
3,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 49,1 %
0,18 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 5 2,5 %
0,25 kg Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (118 Grain 3 3,5 %
0,20 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 4 2,8 %
20,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 15,8 IBUs
10,00 g Saaz [3,75 %] - Boil 20,0 min Hop 7 2,1 IBUs
10,00 g Hersbrucker [2,75 %] - Boil 5,0 min Hop 9 0,5 IBUs
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 10 -
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 30,97 l
Post Boil Volume: 27,91 l
Batch Size (fermenter): 24,00 l
Bottling Volume: 22,49 l
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 37,5 EBC
Estimated IBU: 18,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65,00 %
Est Mash Efficiency: 72,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,00 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 2 42,1 %
3,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 49,1 %
0,18 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 5 2,5 %
0,25 kg Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (118 Grain 3 3,5 %
0,20 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 4 2,8 %
20,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 15,8 IBUs
10,00 g Saaz [3,75 %] - Boil 20,0 min Hop 7 2,1 IBUs
10,00 g Hersbrucker [2,75 %] - Boil 5,0 min Hop 9 0,5 IBUs
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 10 -
Sist redigert: