Gjæring/flasking av hveteøl

Bryggingeniøren

Norbrygg-medlem
Hei. Har en hveteøl som har stått 12 dager til gjæring ved 19 grader, WLP400. Skulle måle SG i går kveld da deg lå et tjukt lag på toppen. Antar at det var gjærkaka? Hadde tenkt å måle i gå og i dag for så evt flaske i morgen før jeg drar en uke på ferie. Spørsmålet mitt er om jeg kan fjerne denne "kaka" for så stikke over til nytt gjæringskar før jeg drar på en ukes ferie og flaske når jeg kommer hjem?
 
Du kan om du vil, men det burde ikke være nødvendig.
Dette er gjær, men kalles kraüsen eller bare gjærskum. Merkelig at den skal være fremtredende så sent i gjæringsforløpet, men det kan jo skje.
Jeg ville latt den stå til du kommer hjem, men det er helt opp til deg.

Edit: gjærkaken er det som ligger i bånn når gjæren er ferdig å jobbe og har sovnet. Den som ligger igjen når du har tappet alt ølet som ligger oppå.
 
Tilbake
Topp