Hallo
Jeg er ikke en veldig erfaren brygger, så lurer på ett par ting.
1
Jeg har brygget ett sett Nøgne Ø IPA fra bryggselv. Settet inneholder en del humle, ca 300g under koking, og 100g til tørrhumle.
Under kjøling av vørter valgte jeg å ta med alt over i gjæringskar, altså all humle fra etter koking, ingen filtrering. Var det lurt? Påvirker dette gjæring noe særlig? Lot ikke ting synke/sette seg veldig mye før jeg tilsatte gjær.
2
Jeg tilsatte tørrhumle nå på mandag, og skulle etter planen flaske til helgen.
Tok en prøve i dag, og den viser gravity på 1020. Iht oppskrift skal det nedd til ca 1010-1011.
Har stått i 14 dager på lørdag.
Gjæring har også stått på noe høy temp, ca 21-22 grader. Oppskrift sier 18-21. Har ikke hatt mulighet til å få det kaldere pga temp ute...
Skal måle om det er fast på 1020 eller ikke, men tipper det er ferdig. Kan det være at gjæring stopper nå pga overnevnte forhold? (Mye humle/trub og høy temp)
Har lest at man bør tilsette tørhumle ca 5 dager før flasking, så vet ikke hva det blir til om det må stå å gjære en uke til...
Ting er sikkert besvart før, men jeg klarte ikke å finne noe i farten
Takker for svar.
Christian
Jeg er ikke en veldig erfaren brygger, så lurer på ett par ting.
1
Jeg har brygget ett sett Nøgne Ø IPA fra bryggselv. Settet inneholder en del humle, ca 300g under koking, og 100g til tørrhumle.
Under kjøling av vørter valgte jeg å ta med alt over i gjæringskar, altså all humle fra etter koking, ingen filtrering. Var det lurt? Påvirker dette gjæring noe særlig? Lot ikke ting synke/sette seg veldig mye før jeg tilsatte gjær.
2
Jeg tilsatte tørrhumle nå på mandag, og skulle etter planen flaske til helgen.
Tok en prøve i dag, og den viser gravity på 1020. Iht oppskrift skal det nedd til ca 1010-1011.
Har stått i 14 dager på lørdag.
Gjæring har også stått på noe høy temp, ca 21-22 grader. Oppskrift sier 18-21. Har ikke hatt mulighet til å få det kaldere pga temp ute...
Skal måle om det er fast på 1020 eller ikke, men tipper det er ferdig. Kan det være at gjæring stopper nå pga overnevnte forhold? (Mye humle/trub og høy temp)
Har lest at man bør tilsette tørhumle ca 5 dager før flasking, så vet ikke hva det blir til om det må stå å gjære en uke til...
Ting er sikkert besvart før, men jeg klarte ikke å finne noe i farten
Takker for svar.
Christian
Sist redigert: