Vi brygget ett IPA (Nøgnes) og blandet ett ekstrakt-IPA (bryggselv), disse skal ifølge oppskriftene gjæres i 14 dager - det vil si frem til neste fredag. Problemet at jeg er bortreist så tapping må da skje enten onsdagen før eller mandagen etter. Hva foretrekkes av for kort eller for lang gjæringstid?
Et annet mulig problem registrerte jeg i går etter å ha vært borte siden bryggingen. Bøttene har stått på vaskerommet og varmekablene har gått litt bananas, tipper romtemperaturen lå på ca 30 grader der inne. Det bobler ikke lenger i gjærlåsene. Kan gjæringen være ferdig allerede (etter seks dager) ettersom temperatur har vært for høy?
Et annet mulig problem registrerte jeg i går etter å ha vært borte siden bryggingen. Bøttene har stått på vaskerommet og varmekablene har gått litt bananas, tipper romtemperaturen lå på ca 30 grader der inne. Det bobler ikke lenger i gjærlåsene. Kan gjæringen være ferdig allerede (etter seks dager) ettersom temperatur har vært for høy?