Gjæring av ekstraktbrygg stoppet etter seks dager-skummet forsvinner/synker til bunn

Brygget har stått i syv dager i 19-20 grader. Ipa ekstrakt fra bryggselv med us-05. Målte 1,047 etter 12 timer. Full fres i fire dager. Nå lite eller ingen plopping fra gjærlåsen. Det 2-3 cm laget med skum som kom under stormgjæringen synker nå til bunns eller "forsvinner"

Ny test tatt nå og viste 1,015 så da skal det være 4,2% alkohol. Lukter fint - smakte pyton og var "tåkete"

Ser i lignende tråder at man skal sitte stille i båten og la brygget fikse seg selv... Er jeg på sporet ev en drikkbar ipa?
 
Det blir helt sikkert bra. Så lenge du ikke har fått noe basselusker oppi og har følgt oppskriften.

Vent til det har stått 14 dager så er det bare å flaske eller kege.
 
Tilbake
Topp