Det går vel greit hvis du har 8 grader og riktig mengde lager-gjær. Hvilken gjær skal du bruke? Bør ikke gå så mye under 8 grader iallefall. Pleier selv å ligge på rundt 10 grader.
Husk også å tilføre mest mulig oksygen til vørteren før du har i gjæren.
Jeg fikk kalde føtter Koblet opp en ST 1000 mot et kjøleskap jeg har i garagen. Bruker en frostvakt fra Biltema som varme. Så nå skal det være 110 % kontroll på gjæringstemp fremover. Også på Ale.
Gjæren jeg bruker er WLP830. Lagde en starter på to helt ferske rør i går, den var på 1, 8 liter. Nå har jeg kjølt den ned og helt av overskytende og tilsetter en liter til med 100g maltekstrakt.
Ja den er kjørt på magnetrører, skal stå til i morgen ettermiddag.
Synes denne gjærberegningen er vanskelig. Selv med Mr Malty. Jeg må få meg en mega stor kolbe til neste gang
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.