Til brygget i går brukte jeg en Wyeast activator, 1099 Whitbread, mfg, 3.may.
Jeg aktiverte den rett fra kjøleskap. 6 timer seinere var den fortsatt ganske flat,
men siden pakka sa at den kunne brukes direkte så helte jeg det oppi vørteren da.
Brygget var ca 20 liter, OG 1.041.
Jeg rista godt ballongen med ekstra vann, piska i kjelen med en visp til det ikke gikk mer pga skum.
Helte kjelen i ballongen, hadde i gjæren, satte på gjærlås og "rista" ballongen.
Ballongen har holdt 20-23 grader.
Foreløpig (27 timer etter) er det ingen endring å se i gjærlåsen.
Så da blir jeg jo litt nervøs når jeg nå leser her at dere anbefaler gjærstarter uavhengig av hva som står på pakka, men det er jo litt seint...
Vil det funke?
Kan jeg kjøpe ny gjær, lage starter og ha i, eller blir det for seint? Kjøle vørteren imens, kanskje?
Isåfall, hvor får jeg tak i egna gjær kjapt? (bryggeriet ligger i Mjøndalen)
- Trygve
Jeg aktiverte den rett fra kjøleskap. 6 timer seinere var den fortsatt ganske flat,
men siden pakka sa at den kunne brukes direkte så helte jeg det oppi vørteren da.
Brygget var ca 20 liter, OG 1.041.
Jeg rista godt ballongen med ekstra vann, piska i kjelen med en visp til det ikke gikk mer pga skum.
Helte kjelen i ballongen, hadde i gjæren, satte på gjærlås og "rista" ballongen.
Ballongen har holdt 20-23 grader.
Foreløpig (27 timer etter) er det ingen endring å se i gjærlåsen.
Så da blir jeg jo litt nervøs når jeg nå leser her at dere anbefaler gjærstarter uavhengig av hva som står på pakka, men det er jo litt seint...
Vil det funke?
Kan jeg kjøpe ny gjær, lage starter og ha i, eller blir det for seint? Kjøle vørteren imens, kanskje?
Isåfall, hvor får jeg tak i egna gjær kjapt? (bryggeriet ligger i Mjøndalen)
- Trygve