Hei!
I fjor sommer satt jeg et hveteøl som fikk altfor mye banansmak. Jeg fikk pga diverse tabber en lav OG, 40. Jeg brukte whitelabs wlp 300 hefeweizen, 2 rør uten starter. Smaken på ølet ble ganske "tynt", og med mye banansmak. Nå vil jeg prøve meg på en ny hveteøl, forhåpentligvis med en litt mer dempet banansmak. Bør jeg da bruke en annen gjærsort? Og er det i tilfellet noen som kan anbefale en?
Eller er det slik at denne banansmaken er noe som lages når gjæren formerer seg, og at jeg da kan løse problemet med å lage en gjærstarter?
Olav
I fjor sommer satt jeg et hveteøl som fikk altfor mye banansmak. Jeg fikk pga diverse tabber en lav OG, 40. Jeg brukte whitelabs wlp 300 hefeweizen, 2 rør uten starter. Smaken på ølet ble ganske "tynt", og med mye banansmak. Nå vil jeg prøve meg på en ny hveteøl, forhåpentligvis med en litt mer dempet banansmak. Bør jeg da bruke en annen gjærsort? Og er det i tilfellet noen som kan anbefale en?
Eller er det slik at denne banansmaken er noe som lages når gjæren formerer seg, og at jeg da kan løse problemet med å lage en gjærstarter?
Olav