Gjær tatt fra starter

Hoppla!
Jeg tok litt gjær (wlp400) fra en starter for to uker siden og når alt sank til bunns var det et ca én centimeters lag i røret (brukte et vanlig gjærrør - lagret i kaldt kjøleskap).

Dertil et par spørsmål:
1) Er denne gjæren fremdyrkbar i den forstand at den gir bra gjær, og ikke grønne Hulken-versjoner med to hoder som produserer traktordrivstoff?

2) Dersom den er brukbar, hvor mye gjær kan jeg regne at jeg har i røret i forhold til utregning av startere?

3) Er det noen fordel eller ulempe ved å ta gjær fra starteren i forhold til en brukt gjærkake?

4) Samme spørsmål som #2, men med gjær høstet fra gjærkake og lagret på f.eks norgesglass?

På forhånd takk for innspill!

Andreas
 
Dette lurer igrunn jeg også på. Jeg har steppet opp en starter i flere omganger nå etter slurry fra et brygg med US-05 for noen uker siden. Gjæren later til å være aktiv, så det virker som om det går som bare det. Jeg mener å ha lest at dette kan gå helt fint. På mrmalty kan man kalkulere hvor mye slurry man trenger, så jeg tenker iallefall å prøve..!
 
Tilbake
Topp