Har satt et hvetebrygg som gjæren ikke vil sette tennene i.
50/50 pils og hvetemalt.
mesket på 67 grader i 60 min.
Gjærnæring 10 min koking.
OG 1060
Glemte å riste dunken før tilsetting av gjær så oksygeninnhold var nok lavt, men det plasket godt da vørteren fallt halvannen meter ned i gjæringsbøtta.
Tilsatte 11.2 gr Danstar Nottingham tørrgjær, først hydrert i 30 grader vann. Tilsatte litt vørter på ca 20 grader 15 min etter hydrering for å unngå temperatursjokk.
Satt i kaldt rom (8-10 gr) til gjæring, men satt samtidig på en ovn. Dagen etterpå var det enda noe kaldt i rommet ca 12-15 gr. Skrudde opp tempen på ovnen, et døgn etterpå var det ca 20 grader.
Nå, en uke etterpå har det fremdeles ikke kommet et eneste plopp fra gjærlåsen. Har trykket lett på lokket til dunken for å forsikre meg om at den er tett. Temperaturen har vært stabil denne uken. Jeg har i mellomtiden satt et nytt brygg med samme gjærtype som gjæren tydeligvis koser seg med.
Jeg skal ta en oechselvekt når jeg får tid, for å sjekke om den kan ha brygget bare når jeg ikke har observert den, men går utifra at det ikke har vært noe aktivitet. T.o.m vannivået i gjærlåsen har vært stabilt (som været ) over flere dager.
Forutsatt at ochselvekten viser det samme, hva skal jeg gjøre:
1. Tilsette ny gjær?
2. Tilsette oksygen først, så tilsette gjær?
3. Kaste den ubrukelige vørteren i dass?
4. Andre forslag?
Kan gjæren ha vært død i pakken? Kan ikke se jeg har gjordt noe galt med den utenom at den fikk litt lite oksygen og temperatur. Har hatt sukksess med brygg før uten å riste dunken. Jeg trodde ikke et litt kjølig rom skulle ta knekken på den heller.
Tor Ivar
50/50 pils og hvetemalt.
mesket på 67 grader i 60 min.
Gjærnæring 10 min koking.
OG 1060
Glemte å riste dunken før tilsetting av gjær så oksygeninnhold var nok lavt, men det plasket godt da vørteren fallt halvannen meter ned i gjæringsbøtta.
Tilsatte 11.2 gr Danstar Nottingham tørrgjær, først hydrert i 30 grader vann. Tilsatte litt vørter på ca 20 grader 15 min etter hydrering for å unngå temperatursjokk.
Satt i kaldt rom (8-10 gr) til gjæring, men satt samtidig på en ovn. Dagen etterpå var det enda noe kaldt i rommet ca 12-15 gr. Skrudde opp tempen på ovnen, et døgn etterpå var det ca 20 grader.
Nå, en uke etterpå har det fremdeles ikke kommet et eneste plopp fra gjærlåsen. Har trykket lett på lokket til dunken for å forsikre meg om at den er tett. Temperaturen har vært stabil denne uken. Jeg har i mellomtiden satt et nytt brygg med samme gjærtype som gjæren tydeligvis koser seg med.
Jeg skal ta en oechselvekt når jeg får tid, for å sjekke om den kan ha brygget bare når jeg ikke har observert den, men går utifra at det ikke har vært noe aktivitet. T.o.m vannivået i gjærlåsen har vært stabilt (som været ) over flere dager.
Forutsatt at ochselvekten viser det samme, hva skal jeg gjøre:
1. Tilsette ny gjær?
2. Tilsette oksygen først, så tilsette gjær?
3. Kaste den ubrukelige vørteren i dass?
4. Andre forslag?
Kan gjæren ha vært død i pakken? Kan ikke se jeg har gjordt noe galt med den utenom at den fikk litt lite oksygen og temperatur. Har hatt sukksess med brygg før uten å riste dunken. Jeg trodde ikke et litt kjølig rom skulle ta knekken på den heller.
Tor Ivar