Har brukt Safale S-04 på et brygg som jeg tror har fått for høy temperatur(evt. kan det være at 3 uker var for lenge på dunken?). Det står nå på flaske.
Det smaker og lukter veldig eple/frukt og jeg ser i "Hjemmebrygg..." boka at dette kan indikere for høy temp under gjæringen.
Databladet til denne gjæren sier at tempen skal være i området 15C 24C, og det har det vært; 15-19.
Kan det være andre feilkilder som forårsaker denne fruktigheten?
Hvis jeg vil lage en pils er kanskje ikke denne gjæren å anbefale? Kanskje bedre med saflager S-23 siden den skal ha en lavere temp?
Hvor stor del av smaken har gjæren å si?
Det smaker og lukter veldig eple/frukt og jeg ser i "Hjemmebrygg..." boka at dette kan indikere for høy temp under gjæringen.
Databladet til denne gjæren sier at tempen skal være i området 15C 24C, og det har det vært; 15-19.
Kan det være andre feilkilder som forårsaker denne fruktigheten?
Hvis jeg vil lage en pils er kanskje ikke denne gjæren å anbefale? Kanskje bedre med saflager S-23 siden den skal ha en lavere temp?
Hvor stor del av smaken har gjæren å si?