Jeg satte et kit med Woodforde's Headcracker for 21 dager siden, og det begynner å bli ferdig. Jeg lurer om jeg bør bruke beerkit enhancer isteden for sukker til karboneringen.
Forrige og første brygg jeg satte (Muntons gold continental pilsner) stakk jeg om i dunk med sukkerlake før jeg fylte på flasker. Jeg synes det har blitt litt bismak på ølet selv etter 21 dagers karbonering (SG nå er 1012 mot FG 1010-1012, så det virker som jeg ikke har fått gjæret ut all sukkeret).
Mine spørsmål er:
1. vil ettergjæring med beerkit enhancer gi bedre smak enn ettergjæring med vanlig sukrose?
2. hvis ja, hvor mange gram beerkit enhancer pr. liter øl bør jeg prime med (hvis utgjæringsgraden er mindre enn for farin)? På forrige øl beregnet jeg 6g sukker per liter, men endte med 7g/L fordi jeg overvurderte hvor mye øl jeg klarte å tappe fra gjæringskaret.
Forrige og første brygg jeg satte (Muntons gold continental pilsner) stakk jeg om i dunk med sukkerlake før jeg fylte på flasker. Jeg synes det har blitt litt bismak på ølet selv etter 21 dagers karbonering (SG nå er 1012 mot FG 1010-1012, så det virker som jeg ikke har fått gjæret ut all sukkeret).
Mine spørsmål er:
1. vil ettergjæring med beerkit enhancer gi bedre smak enn ettergjæring med vanlig sukrose?
2. hvis ja, hvor mange gram beerkit enhancer pr. liter øl bør jeg prime med (hvis utgjæringsgraden er mindre enn for farin)? På forrige øl beregnet jeg 6g sukker per liter, men endte med 7g/L fordi jeg overvurderte hvor mye øl jeg klarte å tappe fra gjæringskaret.