Siste to bryggene mine har utviklet en "aroma" av noe som minner mest om råtne egg. Har brukt forskjellig gjær på dem.
Brygg 1(simple pale ale):
OG: 1051
2 pakker Danstar Nottingham
Gjæringa på denne stoppa på 1018, hadde forventa at den skulle stoppe på ca 1011.
Brygg 2(basert på Andrimne Wit):
OG: 1052
Wyeast 3333
FG: 1012 - akkurat som forventet.
Smaken er ikke så aller verst, men heller ikke så bra som forventet, litt smakløst kanskje.
Kan dette være infisert?? Jeg mener selv at jeg er i overkant nazi på renhold..
Kan jo godt innrømme at jeg har eksperimentert litt med gjenbruk av Wyeast 3333 gjæren. Tredje gangen jeg bruker denne. To forrige gangene ble det veldig bra resultat.
Har også lest at lager-gjær kan gi en del svovel aroma som gir seg etter hvert. Er det likt med overgjær eller er dette definitivt en infeksjon?
Isåfall syns jeg det er rart at jeg ikke har hatt flere liknende tilfeller av infeksjon tidligere.... :jaha:
Brygg 1(simple pale ale):
OG: 1051
2 pakker Danstar Nottingham
Gjæringa på denne stoppa på 1018, hadde forventa at den skulle stoppe på ca 1011.
Brygg 2(basert på Andrimne Wit):
OG: 1052
Wyeast 3333
FG: 1012 - akkurat som forventet.
Smaken er ikke så aller verst, men heller ikke så bra som forventet, litt smakløst kanskje.
Kan dette være infisert?? Jeg mener selv at jeg er i overkant nazi på renhold..
Kan jo godt innrømme at jeg har eksperimentert litt med gjenbruk av Wyeast 3333 gjæren. Tredje gangen jeg bruker denne. To forrige gangene ble det veldig bra resultat.
Har også lest at lager-gjær kan gi en del svovel aroma som gir seg etter hvert. Er det likt med overgjær eller er dette definitivt en infeksjon?
Isåfall syns jeg det er rart at jeg ikke har hatt flere liknende tilfeller av infeksjon tidligere.... :jaha: