Frysepunkt på øl.

Hei.

Det begynner å bli kjøligere i garasjen, når bør man tenke på å flytte øla inn i kjelleren eller sette på varme for å unngå frostsprenging?
 
Husker når jeg var drittunge og måtte gjemme ølet i skogen så ikke mamma fant det før jeg dro på fest.
Det kunne ligge ganske lenge uten å fryse selv om det var kaldt.
 
Trodde også at trykket hadde endel å si, men etter litt googling så har det vist tilnærma null effekt.

Sukker(sukrose) senker frysepunktet ca 1,9 grader per mol/l dvs ca 300g/l
 
En annen digresjon. Når jeg var liten så fisket jeg mye på isen. Hadde da sukker i glasset med reker så de ikke skulle  fryse. Det funket det så sukkerinnholdet må bety en del. 
 
Frode Granli skrev:
En annen digresjon. Når jeg var liten så fisket jeg mye på isen. Hadde da sukker i glasset med reker så de ikke skulle  fryse. Det funket det så sukkerinnholdet må bety en del. 

Sukker hadde gjort samme nytten som salt på veiene, men det er for dyrt.
 
Tilbake
Topp