Fryse flasker

-Tormod-

Norbrygg-medlem
Har gått over til fat og angrer ikke et sekund på det. Men er det noen som har noen innvendinger på denne tanken?: vaske, star-sanifisere flasker, henge dem på flasketreet for deretter og korke dem (tomme) og slenge dem i fryseren. Når man da kommer på att man skal ta med noen flasker bort er det bare å nappe iskalde flasker fra fryseren, jekke korken og fylle fra fat uten noe mer dill dall. Flaska har da vært ren, lufttett og dypfryst. Anyone?
 
Har gått over til fat og angrer ikke et sekund på det. Men er det noen som har noen innvendinger på denne tanken?: vaske, star-sanifisere flasker, henge dem på flasketreet for deretter og korke dem (tomme) og slenge dem i fryseren. Når man da kommer på att man skal ta med noen flasker bort er det bare å nappe iskalde flasker fra fryseren, jekke korken og fylle fra fat uten noe mer dill dall. Flaska har da vært ren, lufttett og dypfryst. Anyone?

Øl som skal drikkes umiddelbart og ikke lagres, som feks til fest?
Det funker. Det vil ikke egne seg til lagring da man tilfører oksygen under overføringen med kran. Men jøss funker.

Skal det gis bort og lagres bør man bruke en mottryksfyller.
 
Øl som skal drikkes umiddelbart og ikke lagres, som feks til fest?
Det funker. Det vil ikke egne seg til lagring da man tilfører oksygen under overføringen med kran. Men jøss funker.

Skal det gis bort og lagres bør man bruke en mottryksfyller.
Tanken var til fest og en og annen helgetur, ikke lagring. Har heller ikke ubegrenset plass i fryseren så planen var å ha flaskene i kasser og bare slenge de i fryseren etterhvert som det minker.
 
Tanken var til fest og en og annen helgetur, ikke lagring. Har heller ikke ubegrenset plass i fryseren så planen var å ha flaskene i kasser og bare slenge de i fryseren etterhvert som det minker.

Så lenge brygget er godt å kaldt ved tappingen taper man minimalt med CO2 og til slik bruk du beskriver? Helt greit

6afd0fdd5d56add82d7999aa6b070066.jpg


En slik er også kanskje kjekk til slikt formål..
Kan både karbonere å tappe på [emoji16][emoji1309]



Sent from my iPad using Tapatalk
 
Så lenge brygget er godt å kaldt ved tappingen taper man minimalt med CO2 og til slik bruk du beskriver? Helt greit

6afd0fdd5d56add82d7999aa6b070066.jpg


En slik er også kanskje kjekk til slikt formål..
Kan både karbonere å tappe på [emoji16][emoji1309]



Sent from my iPad using Tapatalk
Haff, har vært inne på tanken flere ganger. Det er altfor mye å bruke penger på med denna hobby'n her.. :p men tenkte det var lettvint med flasker man bare kan sette igjen. Har blitt mye tomme flasker etter at jeg begynte med fat og jeg er ikke like avhengig av å spare på alle.
 
Haff, har vært inne på tanken flere ganger. Det er altfor mye å bruke penger på med denna hobby'n her.. :p men tenkte det var lettvint med flasker man bare kan sette igjen. Har blitt mye tomme flasker etter at jeg begynte med fat og jeg er ikke like avhengig av å spare på alle.

Flire..kjøpte 5 slike og som du sier, det nærmest renner ut penger enn periode. Drit i growlerne, kjør flasker. Viktig å holde en fornuftig balanse mellom utgift og brygging. Kan jo blåse bort en bruktbil uten at ølet blir bedre av den grunn.. [emoji85][emoji23][emoji1303]


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Flire..kjøpte 5 slike og som du sier, det nærmest renner ut penger enn periode. Drit i growlerne, kjør flasker. Viktig å holde en fornuftig balanse mellom utgift og brygging. Kan jo blåse bort en bruktbil uten at ølet blir bedre av den grunn.. [emoji85][emoji23][emoji1303]


Sent from my iPad using Tapatalk
Det stemmer. Overgangen til fat og alt det dro med seg gjorde ett brukbart innhugg på sparekontoen og det satt langt inne å trykke på bestillingsknappen må jeg si. Men etter ett par hjemmebrygg slapp fornuften taket ;-) kan allikevel ikke si jeg angrer i ettertid :)
 
Det stemmer. Overgangen til fat og alt det dro med seg gjorde ett brukbart innhugg på sparekontoen og det satt langt inne å trykke på bestillingsknappen må jeg si. Men etter ett par hjemmebrygg slapp fornuften taket ;-) kan allikevel ikke si jeg angrer i ettertid :)

Det et mye lettere med fat (my opinion)
Så enig med deg.
Trøsten er at fat og CO2 faktisk er omsettelig vare, så pengene er ikke tapt mr. [emoji1303]

Det eneste jeg angrer på med bryggingen er at jeg ikke gikk for sikkelig temperaturkontroll på gjæring før.. er egentlig det eneste som har økt merkbar kvalitet på ølet.
Men fat er helt klart verdt det. [emoji1303] sikkert reddet meg å bli mentalpasient og skilsmisse pga tid med flasking. [emoji1308]


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Det et mye lettere med fat (my opinion)
Så enig med deg.
Trøsten er at fat og CO2 faktisk er omsettelig vare, så pengene er ikke tapt mr. [emoji1303]

Det eneste jeg angrer på med bryggingen er at jeg ikke gikk for sikkelig temperaturkontroll på gjæring før.. er egentlig det eneste som har økt merkbar kvalitet på ølet.
Men fat er helt klart verdt det. [emoji1303] sikkert reddet meg å bli mentalpasient og skilsmisse pga tid med flasking. [emoji1308]


Sent from my iPad using Tapatalk
Fat virker å være ettertraktet vare ja. Jeg tror at hvis verdensøkonomien går til helvete kommer vi til å handle med gull og brukte Cornelius fat. :p jeg hadde et gammelt kjøleskap stående og gikk til innkjøp av frostvakt og stc allerede på batch #3 (selvsagt etter tips og triks her på forumet) . De 250 kronene er vel den lureste investeringen sålangt, samt pid på bb30'n.
 
Dersom du allerede har fat, kjøp en 9L Corny. Fyll den med StarSan-vann, og press den tom. Når du skal på fest, fyller du 'innline' fra fat til fat. Ikke utsatt for O2, og du kan bruke de koblingene du allerede har. Kommer du hjem med øl, fyller du tilbake på hovedfatet
 
Dersom du allerede har fat, kjøp en 9L Corny. Fyll den med StarSan-vann, og press den tom. Når du skal på fest, fyller du 'innline' fra fat til fat. Ikke utsatt for O2, og du kan bruke de koblingene du allerede har. Kommer du hjem med øl, fyller du tilbake på hovedfatet

Er jo den aller aller beste løsningen..
om man vil spare noen slanter så kan du få 6/9 liter "ballock kegs" på AliExpress for 35-50usd..




Sent from my iPad using Tapatalk
 
Dersom du allerede har fat, kjøp en 9L Corny. Fyll den med StarSan-vann, og press den tom. Når du skal på fest, fyller du 'innline' fra fat til fat. Ikke utsatt for O2, og du kan bruke de koblingene du allerede har. Kommer du hjem med øl, fyller du tilbake på hovedfatet
Joda, helt klart den mest optimale løsningen, men skal man evt ikke rett hjem etter sosiale sammenkomster så må man tilbake å hente ting og tang. Liker tanken på bare kunne nyte noen kalde rett fra flaska (jepp, uten typeriktig glass og annet fancyness) og ikke tenke noe mer på det :)
 
Tilbake
Topp