Vi skal ut på tur ca 80mil hver vei i morgen. I den forbindelse skal jeg ha med øl på fat. Er det noen som har noen meninger om å la ølfatet bli transportert liggende?
Ting jeg tenker på da:
Bør tanken være trykksatt, eller bør jeg utligne trykket. Bør CO2 være tilkoblet, eller kan det føre til noen katastrofer.
Skal alle slanger være avkoblet.
Jeg har spurt etter erfaringer og ekspertise ang CO2 i en annen tråd, men en ting glemte jeg å spørre om. Dersom jeg trykksetter øl med (nå tar jeg tall utfra lufta, tallene er ikke viktige) 1,2 bar og ølet er 5-6 grader over en viss tid så tilsvarer det 2,5 volumenheter med CO2. Så har folk den erfaring av at når en rister/skvulper på ølet så øker en kontaktflaten på ølet som gir en raskere karbonering, men så kommer spørsmålet mitt. Kan ølet bli overkarbonert ved denne type risting/skvulping, eller er etts øl evene til å absorbere CO2 konstant ved konstant trykk temperatur?
Praktisk ekspempel. Jeg har akkurat trykksatt øl med temperatur 5 grader og 1,2 bar CO2. Kan jeg da bare riste og riste og riste og riste til jeg ikke lenger hørere innsiget av CO2 og da er ønsket volumenhet CO2 oppnådd?
Ting jeg tenker på da:
Bør tanken være trykksatt, eller bør jeg utligne trykket. Bør CO2 være tilkoblet, eller kan det føre til noen katastrofer.
Skal alle slanger være avkoblet.
Jeg har spurt etter erfaringer og ekspertise ang CO2 i en annen tråd, men en ting glemte jeg å spørre om. Dersom jeg trykksetter øl med (nå tar jeg tall utfra lufta, tallene er ikke viktige) 1,2 bar og ølet er 5-6 grader over en viss tid så tilsvarer det 2,5 volumenheter med CO2. Så har folk den erfaring av at når en rister/skvulper på ølet så øker en kontaktflaten på ølet som gir en raskere karbonering, men så kommer spørsmålet mitt. Kan ølet bli overkarbonert ved denne type risting/skvulping, eller er etts øl evene til å absorbere CO2 konstant ved konstant trykk temperatur?
Praktisk ekspempel. Jeg har akkurat trykksatt øl med temperatur 5 grader og 1,2 bar CO2. Kan jeg da bare riste og riste og riste og riste til jeg ikke lenger hørere innsiget av CO2 og da er ønsket volumenhet CO2 oppnådd?