Firefighterkristian
Norbrygg-medlem
Heisann!
Jeg hjalp brodern å brygge en IPA for ca 4 uker siden. Pratet med brodern i stad, og nå på søndag har den stått til gjæring i 4 uker (ifølge oppskriften). Ifølge brodern så er det fortsatt plopping i gjærings låsen ca hvert 20 min... Temperatur forskjellen i rommet han har den til gjæring er på +- 1-2 grader! Vil disse små temperatur forskjellene gjøre at dette er grunnen til at det fortsatt plopper av og til, eller er det fordi den rett og slett ikke er ferdig gjæret?!
Håper det er noen som kan komme med noen innspill som gjør at vi blir litt klokere.
Oppnådd OG i brygget etter kok: 1.052
Han skal ta en FG måling i løpet av ett par timer, da han ikke har hatt tilgang på Acheleometer før idag (eller hva det nå det skrives) :
Beklager litt dårlig bilde av oppskrift, men brodern måtte ta bilde av oppskrift og sende til meg på mail...
Med Vennlig Hilsen
Kristian Andersen
Jeg hjalp brodern å brygge en IPA for ca 4 uker siden. Pratet med brodern i stad, og nå på søndag har den stått til gjæring i 4 uker (ifølge oppskriften). Ifølge brodern så er det fortsatt plopping i gjærings låsen ca hvert 20 min... Temperatur forskjellen i rommet han har den til gjæring er på +- 1-2 grader! Vil disse små temperatur forskjellene gjøre at dette er grunnen til at det fortsatt plopper av og til, eller er det fordi den rett og slett ikke er ferdig gjæret?!
Håper det er noen som kan komme med noen innspill som gjør at vi blir litt klokere.
Oppnådd OG i brygget etter kok: 1.052
Han skal ta en FG måling i løpet av ett par timer, da han ikke har hatt tilgang på Acheleometer før idag (eller hva det nå det skrives) :
Beklager litt dårlig bilde av oppskrift, men brodern måtte ta bilde av oppskrift og sende til meg på mail...
Med Vennlig Hilsen
Kristian Andersen