Fermentables:
1500 gram pale malt
300 gram flaket ris
300 gram flaket mais
1500 gram flytende pilsner ekstrakt fra briess.
35 gram mittelfruh 4,7% @ 60 min
10 gram mittelfruh 4,7% @ 30 min
10 gram mittelfruh 4,7% @ 5 min.
IBU: 29-30 ca
whirfloc @ 15 min
glemte gjærnering
Mesket på 65 grader i 90 min- falt til 62-61 grader ila tiden.
Skylte med 3 liter vann 75 grader.
Kokte i 60 min.
OG 1,050 og 20 liter satt til gjæring. Pitchet 2 pakker rehydrert Saf 34/70 på 14 grader. Kjølte ned til 10 grader i fryseboks.
Gjæringsforløp (hurtig lager)
3-4 dager på 10 grader, til gravity er 50% av OG.
2 dager på 11 grader
2 dager på 13 grader
2 dager på 15 grad
3 dager på 21 grader
Coldcrash 1-2 dager(den skal karboneres på flaske)
Karboneres på flaske i 14 dager og settes deretter kaldt i garasjen til jeg ikke orker mer.. (nysgjerrighet)
Høres prosessen OK ut? Det jeg lurer på er om glemt gjærnæring og innblandelse av litt pale malt/flaket ris/mais til ødelegge "alt" eller får jeg noe som ligner på pils?
Jeg kommer til å oppdatere hvordan det går her, siden det er min første pils og jeg er SYKT spent.
10.01.2016: satt til gjæring- pitchet på 14 grader- kjøleskap satt på 10,3 grader.
12.01.2016:
Første måling kl 07:00. G: 1,042.
Smak: rar
14.01.2016: Måling kl 07:00. G: 1,032.
Har gått ned videre 10 poeng. Målet er at G skal være ca 1,025 før jeg øker temperaturen med en grad.
14.01.2016: Måling kl 20:00. G: 1,028- Smak: fremdeles "rotete" og ikke ren som jeg forventer av sluttresultatet, men den er blitt bedre uten at jeg klarer å sette fingeren på hva det er.
15.01.2016: Kl 07:00 Skrudde opp temperaturen 1 grad . Fikk da 5 dager på 10,2-10,5.
16.01.2016: kl 0800. . G: 1,017. Gikk mye ned på økning 1 grad. Lukter nå litt svovel, og smaken begynner å minne om pils
17.01.2016: kl-10:00 opp 2 grader til. G: 1,015. Smaker snålt . Svovel enda tilstede
18.01.2016: Kl 22:00- Tok en G måling. Er nå på 1,013-14. Smaken er enda rotete. Svovel fremdeles tilstede.
19.01.2016: Kl 07:00. Skrudde opp 2 grader til, til 15,2 grader. Håper på FG ned mot 1,008-1,010. Får se hvordan det går. Kl: 22:00 Ny G måling: 1,013-1,014 fremdeles. Har ikke endret seg. Litt redd at den bli værende der.
20.01.2016: Kl 22:00. Etter en lang dag på jobb var det gøy å se at G var på : 1,011-12 og har gått ned 2 poeng selv om jeg trodde den var ferdig. Lukter fremdeles svovel, litt mindre, den er blitt klarere og smaker faktisk noe som ligner på tam pils nå- Spennende!
21.01.2016: KL:7:00. Skrudde opp til siste steg, og siste "rasteplass", 20,5 grad. Skal egentlig stå der til lørdag morgen, men pga tidsklemma kan det være jeg drister meg til coldcrash fra fredag ettermiddag.
24.01.2016: 15:00. Fremdeles 1,0115. Lite smak i den nå, fremdeles ett hint av svovel men det tror jeg ikke går bort, og det er helt greit. Jeg mener for eks tuborg også har ett hint av dette
25:01.2016: Ble flasket og satt en del på baderommet, en annen i vanlig romtemperatur.
01.02.2016: Har satt halvparten av batchen til lageringen. Tester ei flaske på lørdag til helgen. Har testet en før, og den smakte høgg, håper det er noe som lagres bort.
1500 gram pale malt
300 gram flaket ris
300 gram flaket mais
1500 gram flytende pilsner ekstrakt fra briess.
35 gram mittelfruh 4,7% @ 60 min
10 gram mittelfruh 4,7% @ 30 min
10 gram mittelfruh 4,7% @ 5 min.
IBU: 29-30 ca
whirfloc @ 15 min
glemte gjærnering
Mesket på 65 grader i 90 min- falt til 62-61 grader ila tiden.
Skylte med 3 liter vann 75 grader.
Kokte i 60 min.
OG 1,050 og 20 liter satt til gjæring. Pitchet 2 pakker rehydrert Saf 34/70 på 14 grader. Kjølte ned til 10 grader i fryseboks.
Gjæringsforløp (hurtig lager)
3-4 dager på 10 grader, til gravity er 50% av OG.
2 dager på 11 grader
2 dager på 13 grader
2 dager på 15 grad
3 dager på 21 grader
Coldcrash 1-2 dager(den skal karboneres på flaske)
Karboneres på flaske i 14 dager og settes deretter kaldt i garasjen til jeg ikke orker mer.. (nysgjerrighet)
Høres prosessen OK ut? Det jeg lurer på er om glemt gjærnæring og innblandelse av litt pale malt/flaket ris/mais til ødelegge "alt" eller får jeg noe som ligner på pils?
Jeg kommer til å oppdatere hvordan det går her, siden det er min første pils og jeg er SYKT spent.
10.01.2016: satt til gjæring- pitchet på 14 grader- kjøleskap satt på 10,3 grader.
12.01.2016:
Første måling kl 07:00. G: 1,042.
Smak: rar
14.01.2016: Måling kl 07:00. G: 1,032.
Har gått ned videre 10 poeng. Målet er at G skal være ca 1,025 før jeg øker temperaturen med en grad.
14.01.2016: Måling kl 20:00. G: 1,028- Smak: fremdeles "rotete" og ikke ren som jeg forventer av sluttresultatet, men den er blitt bedre uten at jeg klarer å sette fingeren på hva det er.
15.01.2016: Kl 07:00 Skrudde opp temperaturen 1 grad . Fikk da 5 dager på 10,2-10,5.
16.01.2016: kl 0800. . G: 1,017. Gikk mye ned på økning 1 grad. Lukter nå litt svovel, og smaken begynner å minne om pils
17.01.2016: kl-10:00 opp 2 grader til. G: 1,015. Smaker snålt . Svovel enda tilstede
18.01.2016: Kl 22:00- Tok en G måling. Er nå på 1,013-14. Smaken er enda rotete. Svovel fremdeles tilstede.
19.01.2016: Kl 07:00. Skrudde opp 2 grader til, til 15,2 grader. Håper på FG ned mot 1,008-1,010. Får se hvordan det går. Kl: 22:00 Ny G måling: 1,013-1,014 fremdeles. Har ikke endret seg. Litt redd at den bli værende der.
20.01.2016: Kl 22:00. Etter en lang dag på jobb var det gøy å se at G var på : 1,011-12 og har gått ned 2 poeng selv om jeg trodde den var ferdig. Lukter fremdeles svovel, litt mindre, den er blitt klarere og smaker faktisk noe som ligner på tam pils nå- Spennende!
21.01.2016: KL:7:00. Skrudde opp til siste steg, og siste "rasteplass", 20,5 grad. Skal egentlig stå der til lørdag morgen, men pga tidsklemma kan det være jeg drister meg til coldcrash fra fredag ettermiddag.
24.01.2016: 15:00. Fremdeles 1,0115. Lite smak i den nå, fremdeles ett hint av svovel men det tror jeg ikke går bort, og det er helt greit. Jeg mener for eks tuborg også har ett hint av dette
25:01.2016: Ble flasket og satt en del på baderommet, en annen i vanlig romtemperatur.
01.02.2016: Har satt halvparten av batchen til lageringen. Tester ei flaske på lørdag til helgen. Har testet en før, og den smakte høgg, håper det er noe som lagres bort.
Sist redigert: