Stenumgard
Norbrygg-medlem
God kveld, godtfolk.
På mandag er det to uker siden jeg brygget min første lager. Dette var et ølsett fra bryggselv. ABC-lager tror jeg de kalte det.
Den gjæret først en uke på 7 grader, før den ble flyttet over til 8-9 grader. På mandag tirsdag tenker jeg å sette den på et rom hvor det er 10 grader.
Så kommer spørsmålet. Hvor lenge skal den stå på 10 grader? Dette brygget skal også tørrhumles. Jeg fikk anbefaling om å drøye dette helt til slutt og tørrhumle samtidig som jeg setter brygget i romtemperatur. For da ryddet gjæren opp i diacetylrestene. Kan dere andre her på forumet gå god for det siste også? Burde jeg ha den en uke på 10 grader før jeg har den en uke i romtemperatur med tørrhumling?
Og så, etter jeg har gjæret den ferdig. Nå skal den jo flaskes og karboneres? Skal dette gjøres i romtemperatur eller skal den settes kaldt? Lager skal vel helst lagres på rundt fire grader etter hva jeg har forstått? Er redd jeg kun får den på 7-8 hvis jeg ikke setter den ute. Eventuelt må den legges i kjøleskapet. Fikk dessverre no-go på å tømme kjøleskapet for å oppbevare brygget mitt der.
Og så til slutt. Er fire uker på flasker bra nok?
Setter pris på alt av hjelp og svar.
Med vennlig hilsen
Victor
På mandag er det to uker siden jeg brygget min første lager. Dette var et ølsett fra bryggselv. ABC-lager tror jeg de kalte det.
Den gjæret først en uke på 7 grader, før den ble flyttet over til 8-9 grader. På mandag tirsdag tenker jeg å sette den på et rom hvor det er 10 grader.
Så kommer spørsmålet. Hvor lenge skal den stå på 10 grader? Dette brygget skal også tørrhumles. Jeg fikk anbefaling om å drøye dette helt til slutt og tørrhumle samtidig som jeg setter brygget i romtemperatur. For da ryddet gjæren opp i diacetylrestene. Kan dere andre her på forumet gå god for det siste også? Burde jeg ha den en uke på 10 grader før jeg har den en uke i romtemperatur med tørrhumling?
Og så, etter jeg har gjæret den ferdig. Nå skal den jo flaskes og karboneres? Skal dette gjøres i romtemperatur eller skal den settes kaldt? Lager skal vel helst lagres på rundt fire grader etter hva jeg har forstått? Er redd jeg kun får den på 7-8 hvis jeg ikke setter den ute. Eventuelt må den legges i kjøleskapet. Fikk dessverre no-go på å tømme kjøleskapet for å oppbevare brygget mitt der.
Og så til slutt. Er fire uker på flasker bra nok?
Setter pris på alt av hjelp og svar.
Med vennlig hilsen
Victor