Vi er to kompiser som akkurat har begitt oss ut på ølbrygging. Sist uke bestemte vi oss for å starte bryggingen etter en del research. I og med at dette var første brygg, turte vi ikke prøve med mer en 10L. Vårt første brygg ser slik ut:
- 1,5kg Muntons Amber (Maltekstrakt)
- 100g Saaz humle (alpha 3%) - her skjedde det forøvrig en feil, pga. at vi fulgte en oppskrift som vi halverte (Opprinnelig beregnet til 23l øl:100g første omg. så 25g andre omg. og 25g. tredje) - Vi skulle egentlig hatt 50g, så 12,5g og så 12,5g, men det ble 50g, 25g, 25g (altså 25g for mye). Har dette mye å si?
- 6g Safale s-05 gjær.
Uten at vi har gjort for mye research, tenkte vi at vi skulle brygge et lager øl. Vi hadde hørt at dette ikke var så vanskelig + at det er det vi liker best av øl. Etter å ha kokt opp maltekstrakt og humle, kjølte vi ned og etterfylte vann, deretter gjær. Nå står øl'et i en 25L dunk i gangen hvor det er ca. 10grader. I morgen(tirsdag) har det gått en ukes tid, og vi har fremdeles ikke merket noe "plopping" fra gjærlåsen, med unntak av hvis vi tar litt på lokket, så plopper det masse. Kan dette ha med den lave temperaturen og den store dunken å gjøre? Eller har vi brukt for lite gjær?
Vi tenkte også å sette et nytt brygg på 10L i løpet av de neste dagene. Vi har de samme ingrediensene som ovenfor, men tenker kanskje å brygge ved annen temp? Hva tror dere?
Vil også si at vi setter stor pris på dette forumet.
Mvh. Brewmaster(soon to be) Joakim og Christoffer.
- 1,5kg Muntons Amber (Maltekstrakt)
- 100g Saaz humle (alpha 3%) - her skjedde det forøvrig en feil, pga. at vi fulgte en oppskrift som vi halverte (Opprinnelig beregnet til 23l øl:100g første omg. så 25g andre omg. og 25g. tredje) - Vi skulle egentlig hatt 50g, så 12,5g og så 12,5g, men det ble 50g, 25g, 25g (altså 25g for mye). Har dette mye å si?
- 6g Safale s-05 gjær.
Uten at vi har gjort for mye research, tenkte vi at vi skulle brygge et lager øl. Vi hadde hørt at dette ikke var så vanskelig + at det er det vi liker best av øl. Etter å ha kokt opp maltekstrakt og humle, kjølte vi ned og etterfylte vann, deretter gjær. Nå står øl'et i en 25L dunk i gangen hvor det er ca. 10grader. I morgen(tirsdag) har det gått en ukes tid, og vi har fremdeles ikke merket noe "plopping" fra gjærlåsen, med unntak av hvis vi tar litt på lokket, så plopper det masse. Kan dette ha med den lave temperaturen og den store dunken å gjøre? Eller har vi brukt for lite gjær?
Vi tenkte også å sette et nytt brygg på 10L i løpet av de neste dagene. Vi har de samme ingrediensene som ovenfor, men tenker kanskje å brygge ved annen temp? Hva tror dere?
Vil også si at vi setter stor pris på dette forumet.
Mvh. Brewmaster(soon to be) Joakim og Christoffer.