Har satt sammen to forskjellige oppskrifter nå for mine første brygg. en pils og en bitter
har brukt 100% av humlen jeg har, mens jeg har litt ekstra malt til overs. ingen idé om hva effektiviteten blir, så er litt redd det kan bli veldig høy OG, så bør jeg justere ned maltmengden basert på at mange ender opp med 80-85 effektivitet?
Er litt usikker på hvor mye humle som skal tilsettes når også.
Pils:
Statistics
Volume: 27 liters
OG: 1059
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 46 IBU
BU/GU: 0.71
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 6500 grammes
Cara Pils 37 EBC 900 grammes
Mash schedule: 17.5l @ 66 degrees for 66 minutes, add 7 l water, stir and set 10 min before draining. 17.34l , 76 degrees, stir and set 10 min before draining.
Hops
Northern Brewer 9.4% alpha 45 grammes 60 minutes
Saaz 3.9% alpha 16 grammes 60 minutes
Saaz 3.9% alpha 20 grammes 15 minutes
Saaz 3.9% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP802 Czech Budejovice Lager
Fermented at 10 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 2 days.
Lagered at 4 degrees C for 21 days.
Bitter
Statistics
Volume: 27 liters
OG: 1063
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 24 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.5
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6000 grammes
Crystal Malt 135 800 grammes
Mash schedule: samme mesking, kanskje nærmere 68 grader.
Hops
Northern Brewer 9.4% alpha 11 grammes 60 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 50 grammes 60 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 15 grammes 30 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 10 grammes 15 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 10 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 dry English Ale
Fermented at 18 degrees C for 19 days.
Fermented at 20 degrees C for 2 days.
setter pris på all tilbakemelding
edit: korrigerte alphasyre- og IBU-nivåene
har brukt 100% av humlen jeg har, mens jeg har litt ekstra malt til overs. ingen idé om hva effektiviteten blir, så er litt redd det kan bli veldig høy OG, så bør jeg justere ned maltmengden basert på at mange ender opp med 80-85 effektivitet?
Er litt usikker på hvor mye humle som skal tilsettes når også.
Pils:
Statistics
Volume: 27 liters
OG: 1059
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 46 IBU
BU/GU: 0.71
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 6500 grammes
Cara Pils 37 EBC 900 grammes
Mash schedule: 17.5l @ 66 degrees for 66 minutes, add 7 l water, stir and set 10 min before draining. 17.34l , 76 degrees, stir and set 10 min before draining.
Hops
Northern Brewer 9.4% alpha 45 grammes 60 minutes
Saaz 3.9% alpha 16 grammes 60 minutes
Saaz 3.9% alpha 20 grammes 15 minutes
Saaz 3.9% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP802 Czech Budejovice Lager
Fermented at 10 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 2 days.
Lagered at 4 degrees C for 21 days.
Bitter
Statistics
Volume: 27 liters
OG: 1063
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 24 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.5
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6000 grammes
Crystal Malt 135 800 grammes
Mash schedule: samme mesking, kanskje nærmere 68 grader.
Hops
Northern Brewer 9.4% alpha 11 grammes 60 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 50 grammes 60 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 15 grammes 30 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 10 grammes 15 minutes
East Kent Goldings 4.5% alpha 10 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 dry English Ale
Fermented at 18 degrees C for 19 days.
Fermented at 20 degrees C for 2 days.
setter pris på all tilbakemelding
edit: korrigerte alphasyre- og IBU-nivåene