eirikhm
Norbrygg-medlem
Første post, første brygg!
Etter litt diskutering kom vi fram til at ekstrakt er kjedelig, så vi gikk all-in, med hel malt som vi selv knuste. Brukte humleposter og meskesekk (?), noe som egentlig funka ganske greit.
Vi laget en IPA løst basert på IPA oppskriften fra http://brygging.no/public/docs/Oppskrifter.pdf
Følgende råvarer ble brukt:
Amarillo Pellets
Pale Ale Muntons hel EBC 4,4 - 6,6
Pils karamellmalt Muntons hel EBC 27-43
Wyeast 1056 American Ale ACTIVATOR xl 125 ml
Maltmengde:
5.5kg Pale Ale Muntons
500g Pils karamellmalt
Følgende bomskudd ble gjort:
1. Vi ødela hydrometeret ved å koke det, ergo ingen info om OG.
2. Det viste seg at kokeren vi brukte aldri klarte å nå kokepunktet (92-94 grader max). Heldigivis hadde vi pellets, så vi fikk bra uttelling for humlen likevel.
3. Gjæringen stoppa etter tre dager, da på 1040 (nytt hydrometer). Fikk start på den igjen med litt pilsner-enzym fra petit (etter råd fra pappa)
Vi kom oss ned på 1010, lot det klarne en ukes tid, og tappet på flasker. Det ser nå meget bra ut, og vi venter bare kullsyren.
Litt prøvesmaking er selvfølgelig gjort, og vi er godt fornøyde med resultatet. Eneste problemet er at ølet har en ganske markant smak av alkohol. Har noen tilsvarende erfaringer, evt litt tips til hva vi evt har bomma litt på?
Etter litt diskutering kom vi fram til at ekstrakt er kjedelig, så vi gikk all-in, med hel malt som vi selv knuste. Brukte humleposter og meskesekk (?), noe som egentlig funka ganske greit.
Vi laget en IPA løst basert på IPA oppskriften fra http://brygging.no/public/docs/Oppskrifter.pdf
Følgende råvarer ble brukt:
Amarillo Pellets
Pale Ale Muntons hel EBC 4,4 - 6,6
Pils karamellmalt Muntons hel EBC 27-43
Wyeast 1056 American Ale ACTIVATOR xl 125 ml
Maltmengde:
5.5kg Pale Ale Muntons
500g Pils karamellmalt
Følgende bomskudd ble gjort:
1. Vi ødela hydrometeret ved å koke det, ergo ingen info om OG.
2. Det viste seg at kokeren vi brukte aldri klarte å nå kokepunktet (92-94 grader max). Heldigivis hadde vi pellets, så vi fikk bra uttelling for humlen likevel.
3. Gjæringen stoppa etter tre dager, da på 1040 (nytt hydrometer). Fikk start på den igjen med litt pilsner-enzym fra petit (etter råd fra pappa)
Vi kom oss ned på 1010, lot det klarne en ukes tid, og tappet på flasker. Det ser nå meget bra ut, og vi venter bare kullsyren.
Litt prøvesmaking er selvfølgelig gjort, og vi er godt fornøyde med resultatet. Eneste problemet er at ølet har en ganske markant smak av alkohol. Har noen tilsvarende erfaringer, evt litt tips til hva vi evt har bomma litt på?