Det er det på'n igjen med brygging. Denne gangen så begynte jeg på et prosjekt og lagde maltet selv og, det er tørket på 45 grader så det er nok et veldig lyst malt. Bygget ble kjøpt i Stjørdal og er av sorten thermus.
Selve ølet er et tradisjonelt råøl med skare kveik, 100% selvmeltet malt, einelåg og noe hersbrucker humle som vørteret skal renne igjennom. Mesketemperatur er ca 70 C og har nå ståt i ca et kvarter av den totale mesketiden på 2-3 timer.
Bruker 25 kg malt så blir nok 40-50 liter vørter.
Er det noen andre her som har brygget med eget malt og som kanskje har noen erfaringer med tanke på hvor mye du har fått ut av det maltet? Jeg regner foreløbig med at jeg får ut ca 50%.
Selve ølet er et tradisjonelt råøl med skare kveik, 100% selvmeltet malt, einelåg og noe hersbrucker humle som vørteret skal renne igjennom. Mesketemperatur er ca 70 C og har nå ståt i ca et kvarter av den totale mesketiden på 2-3 timer.
Bruker 25 kg malt så blir nok 40-50 liter vørter.
Er det noen andre her som har brygget med eget malt og som kanskje har noen erfaringer med tanke på hvor mye du har fått ut av det maltet? Jeg regner foreløbig med at jeg får ut ca 50%.