Hjelp! :attevar:
Satte mine to første brygg sist lørdag. Ein lys Ale og ein Porter, begge er pakker fra Petit. Valgte Wyeast gjær i sånne pakker man skulle slå på noen timer før bruk. Alt vel. Men kjølinga ble vel effektiv. Speidelen sto på 25 grader, men da jeg målte vørter så var den nede i 14 grader. Tipper det var fordi Speidelen måler temp under bunnslammet som jeg var veldig forsiktig med. Tappet over vørter og tilsatte gjær. Problemet mitt er at gjæring ikke startet før mandag kveld..... 48 timer etter brygging
da var vørter 20-21 grader og det begynte å boble, relativt forsiktig....
Jeg er redd at det ikke er Wyeast som gjærer men forurensing, selv om alt ble gjort ekstremt etter boka.
Nå fredag er det fremdeles veveldig forsiktig gjæring i karene.
Noen kommentarer, hjelp, eller forslag til tiltak før det er for sent? Please!!! :help: