Hei
Jeg er straks klar til å sette mitt første brygg* - var nettopp og henta pakke fra bryggselv.no med basissett og ekstraktsett til en stout.
Det er jo tusen forskjellige meninger om hvordan man skal brygge disse ekstraktsettene på best mulig måte - men jeg tenkte å følge bryggselv.no sin guide - er den grei?
Hvilket gjæringskar er greiest å bruke til å blande ut vørteren i? Jeg heller mot å bruke bøtta og sleiva, men er det kanskje like greit å bruke tanken og heller bare riste den?
Jeg bestilte med Safesale-s04-tørrgjær. Det står at anbefalt gjæringstemperatur er 15-24 grader. Gjør det noe om temperaturen ikke er helt jevn under gjæringstida? Altså: Kan jeg sette den i stua, hvor temperaturen varierer mellom 17-18 grader og opp til 22-23 grader?
Har prøvd å lese så mye som mulig om prosessen de siste dagene - men kjenner at jeg begynner å drunke litt i all kunnskapen som er å finne, både her på forumet og andre plasser. Så beklager om spørsmålene mine er litt for elementære.
Noe annet jeg bør tenke på? Har fått med meg at hygiene er viktig.
Ole Gunnar
*)Om man ser bort fra julebrygget jeg har gjort med min far - moss maltekstrakt/tomtebrygg/bakegjær.
Jeg er straks klar til å sette mitt første brygg* - var nettopp og henta pakke fra bryggselv.no med basissett og ekstraktsett til en stout.
Det er jo tusen forskjellige meninger om hvordan man skal brygge disse ekstraktsettene på best mulig måte - men jeg tenkte å følge bryggselv.no sin guide - er den grei?
Hvilket gjæringskar er greiest å bruke til å blande ut vørteren i? Jeg heller mot å bruke bøtta og sleiva, men er det kanskje like greit å bruke tanken og heller bare riste den?
Jeg bestilte med Safesale-s04-tørrgjær. Det står at anbefalt gjæringstemperatur er 15-24 grader. Gjør det noe om temperaturen ikke er helt jevn under gjæringstida? Altså: Kan jeg sette den i stua, hvor temperaturen varierer mellom 17-18 grader og opp til 22-23 grader?
Har prøvd å lese så mye som mulig om prosessen de siste dagene - men kjenner at jeg begynner å drunke litt i all kunnskapen som er å finne, både her på forumet og andre plasser. Så beklager om spørsmålene mine er litt for elementære.
Noe annet jeg bør tenke på? Har fått med meg at hygiene er viktig.
Ole Gunnar
*)Om man ser bort fra julebrygget jeg har gjort med min far - moss maltekstrakt/tomtebrygg/bakegjær.