Første brygg gjennomført, ikke helt problemfritt...

Eduard skrev:
Det blir nesten lettere å se på malten før den er brukt i meskingen. Jeg pleier å knuse malten slik at de fleste kornene akkurat er delt i 2 eller fler, og ikke finere.

Legger ved bilder av knust malt. Ser det ut som om det er knust slik det skal være?
 

Vedlegg

  • DSC_0318.jpg
    239,6 KB · Sett: 158
  • DSC_0321.jpg
    276,1 KB · Sett: 164
็็ำHei.

Synes malten ser litt finknust ut. Litt vanskelig å se, men det er ganske mye mel der.

En grei metode for å justere er å øke avstanden litt, teste med litt malt, og lete etter hele korn. Dersom du begynner å få en del hele korn som slipper gjennom maltmølla så er den justert med for stor åpning.

Finknust malt gir høyere utbytte, med fare for stuck mash. Hele korn lar seg ikke meske, og utbyttet går ned.

MVH
Børge
 
Synes det minner om det jeg får selv når jeg maler med Crankandsteinen, men det er ikke godt  å se, egentlig...
 
Tilbake
Topp