Hei!
Nå i hæja smakte jeg på mitt første brygg, av typen dannish pilsner (ekstrakt) fra brewferm, men jeg byttet ut gjæren med en de ambefalte på bryggeland(husker ikke navnet i farta).
For å få kulsyre i ølen brukte jeg coopers sukkerdrops for å få riktig mengde, han på bryggeland mente at det var mye lettere!
på boksen sto det at den skulle gjære i 4 dager, men har skjønnt at det er litt i minste laget og at det er en tommelfingerregel at det skal være mindre enn 1 plopp i minuttet fra gjærlåsen når det er ferdig gjæret, så brygget sto i gjærekaret i 10 dager (ca 20 grader varmt). Fleskene sto 9 dager i romtemperatur før jeg satt de i ca 10 grader i 2 uker(hadde sikkert hatt godt av mer tid også, men vil man smake så vil man smake).
Fargen er jeg veldig fornøyd med(det er kanskje det som er vanskligst å få feil da..) og smaken er ikke sånn alt for gæli heller, bortsett fra litt smak av hermetikk som kommer etterhvert..
Men, kullsyra i ølen er ikke som i annen øl jeg har smakt, har ikke smakt alt, men noe av de fleste typer. Min beste beskrivelse er "skarpe bobler", litt sånn som original blå farris. ved helling uten å tilte glasset blir det bare skum(serverte til noen venner som var litt ivri på å smake men da endte opp med et glass med skum). men ved rolig helling og tiltet glass blir det skumlag på ca 1 cm.
Smaken av hermetikk, kan det skyldes at det er første gangen jeg bruker kjelen?(vasket med kausisk soda og skylte godt med masse vann, samt kokte opp vann og tappet ut før jeg kokte ekstraktet)
Og kullsyra, er det rett og slett for at det har vært for mye sukker?
Nå i hæja smakte jeg på mitt første brygg, av typen dannish pilsner (ekstrakt) fra brewferm, men jeg byttet ut gjæren med en de ambefalte på bryggeland(husker ikke navnet i farta).
For å få kulsyre i ølen brukte jeg coopers sukkerdrops for å få riktig mengde, han på bryggeland mente at det var mye lettere!
på boksen sto det at den skulle gjære i 4 dager, men har skjønnt at det er litt i minste laget og at det er en tommelfingerregel at det skal være mindre enn 1 plopp i minuttet fra gjærlåsen når det er ferdig gjæret, så brygget sto i gjærekaret i 10 dager (ca 20 grader varmt). Fleskene sto 9 dager i romtemperatur før jeg satt de i ca 10 grader i 2 uker(hadde sikkert hatt godt av mer tid også, men vil man smake så vil man smake).
Fargen er jeg veldig fornøyd med(det er kanskje det som er vanskligst å få feil da..) og smaken er ikke sånn alt for gæli heller, bortsett fra litt smak av hermetikk som kommer etterhvert..
Men, kullsyra i ølen er ikke som i annen øl jeg har smakt, har ikke smakt alt, men noe av de fleste typer. Min beste beskrivelse er "skarpe bobler", litt sånn som original blå farris. ved helling uten å tilte glasset blir det bare skum(serverte til noen venner som var litt ivri på å smake men da endte opp med et glass med skum). men ved rolig helling og tiltet glass blir det skumlag på ca 1 cm.
Smaken av hermetikk, kan det skyldes at det er første gangen jeg bruker kjelen?(vasket med kausisk soda og skylte godt med masse vann, samt kokte opp vann og tappet ut før jeg kokte ekstraktet)
Og kullsyra, er det rett og slett for at det har vært for mye sukker?