Jeg skal snart til med mitt første brygg, og har et par spørsmål:
*Har kjøpt Barley Crusher malt mill, og den er justerbar. Bør jeg la avstanden mellom hjulene være lik som fra produsent, eller bør den justeres etter hva slags malt/type øl jeg lager?
*Har gått til innkjøp av både Cornelius fat og flasker. Jeg har forstått at hjemmebrygg blir bedre når det har stått en stund på flaske, etter som jeg har skjønt spiser gjæren opp noen avfallsstoffer over tid. Vil jeg få samme effekt av at ølet blir bedre når jeg lar det stå på fat tilkoblet CO2 tank? Jeg tenker da siden jeg ikke tilsetter sukker vil ikke gjæren spise opp avfallsstoffer? Eller bør jeg heller tilsettes sukker på fatet for naturlig karbonering og heller kun bruke CO2 tank for å skape trykk til tapping? Går utifra at mitt første brygg vil ha sin andel av avfallsstoffer...
*Har kjøpt Barley Crusher malt mill, og den er justerbar. Bør jeg la avstanden mellom hjulene være lik som fra produsent, eller bør den justeres etter hva slags malt/type øl jeg lager?
*Har gått til innkjøp av både Cornelius fat og flasker. Jeg har forstått at hjemmebrygg blir bedre når det har stått en stund på flaske, etter som jeg har skjønt spiser gjæren opp noen avfallsstoffer over tid. Vil jeg få samme effekt av at ølet blir bedre når jeg lar det stå på fat tilkoblet CO2 tank? Jeg tenker da siden jeg ikke tilsetter sukker vil ikke gjæren spise opp avfallsstoffer? Eller bør jeg heller tilsettes sukker på fatet for naturlig karbonering og heller kun bruke CO2 tank for å skape trykk til tapping? Går utifra at mitt første brygg vil ha sin andel av avfallsstoffer...