Hei sann!
Var på ølkurs for et par måneder siden, og nå har vi endelig gjort alvor av bryggingen... i helgen har vi kokt vårt første brygg ut fra et ølsett. Har fulgt tips både fra kurset og fra sidene her, så vi krysser fingrene for at det blir drikkende ;-)
Noen erfaringer vi har gjort oss allerede, er dere andre bryggere enige?
- Oppkok - dette tok ca 1,5 time. Neste gang tenker vi å kjøre i gang et par-tre vannkokere for å forvarme vannet. Bør klare å få ned oppvarmingstiden kraftig her.
- Isolere gryta - siden vi koker ute (får ikke lov å grise på kjøkkenet..) så klippet vi opp et liggeunderlag og tapet til gryta. Det var effektivt!
- Kjøling - vi laget en kjølespiral av 2m kopperrør fra biltema. Tok 30 min å kjøle. Neste gang utvider vi med ihvertfall 2m til.
Nå står brygget i gjæringsfatet og blopper, så da begynnner spørsmålene..
- Hvor lenge skal vi gjære? Har lest at ca en uke er passe, men bør vi tappe på flasker når bloppingen stopper eller når vekten har kommet til et vist punkt?
- Hvis vi skal ta vekt regelmessig, må vi av med lokket og ned i gjæringsfatet.. er det greit i forhold til bakterier etc?
Da er det bare igjen å komme seg på ikea for å kjøpe flasker
Hilsen Håkon og Lars
Var på ølkurs for et par måneder siden, og nå har vi endelig gjort alvor av bryggingen... i helgen har vi kokt vårt første brygg ut fra et ølsett. Har fulgt tips både fra kurset og fra sidene her, så vi krysser fingrene for at det blir drikkende ;-)
Noen erfaringer vi har gjort oss allerede, er dere andre bryggere enige?
- Oppkok - dette tok ca 1,5 time. Neste gang tenker vi å kjøre i gang et par-tre vannkokere for å forvarme vannet. Bør klare å få ned oppvarmingstiden kraftig her.
- Isolere gryta - siden vi koker ute (får ikke lov å grise på kjøkkenet..) så klippet vi opp et liggeunderlag og tapet til gryta. Det var effektivt!
- Kjøling - vi laget en kjølespiral av 2m kopperrør fra biltema. Tok 30 min å kjøle. Neste gang utvider vi med ihvertfall 2m til.
Nå står brygget i gjæringsfatet og blopper, så da begynnner spørsmålene..
- Hvor lenge skal vi gjære? Har lest at ca en uke er passe, men bør vi tappe på flasker når bloppingen stopper eller når vekten har kommet til et vist punkt?
- Hvis vi skal ta vekt regelmessig, må vi av med lokket og ned i gjæringsfatet.. er det greit i forhold til bakterier etc?
Da er det bare igjen å komme seg på ikea for å kjøpe flasker
Hilsen Håkon og Lars