Gjæren takler det nok. Problemet blir å koke det opp (for å sterilisere) i nok vann til at det ikke svir seg, men ikke så mye vann at du øker volumet altfor mye.
Jeg ville prøvd å blande ut 1,5 kg maltekstrakt i halvannen liter vann, se hvordan konsistensen blir, og hvis det er noenlunde flytende, koke det opp og la småkoke i et kvarter, så kjøle ned og så helle det oppi.
Du flyr litt solo her nå, siden dette er ganske ustandard, men det er ingen grunn til at det ikke skulle funke. Ølet ditt er såpass svakt at gjæren fortsatt skulle være i tipptopp form, hvis den var det fra starten av.
Jeg ville prøvd å blande ut 1,5 kg maltekstrakt i halvannen liter vann, se hvordan konsistensen blir, og hvis det er noenlunde flytende, koke det opp og la småkoke i et kvarter, så kjøle ned og så helle det oppi.
Du flyr litt solo her nå, siden dette er ganske ustandard, men det er ingen grunn til at det ikke skulle funke. Ølet ditt er såpass svakt at gjæren fortsatt skulle være i tipptopp form, hvis den var det fra starten av.