Heisann,
Første all-grain coming up!
Har planer om ein pils basert på denne oppskriften
4,8kg pilsnermalt
200g Carapils
20g Northern Brewer 90 min kok
20g Saaz 5 min kok
Saflager s-23, eventuelt W34/70
Skal ende opp med 25 liter ferdig i bøtta, og skal bruke en Coleman Xtreme 36 quart kjøleboks og partiskylling. Skjønner fortsatt ikkje heilt korleis eg skal beregne mendge vann i meskekar ved første runde, og deretter ved skylling....
Siden dette skal koke i 90 min + diverse går vekk til humlegrums ++, så bør eg vel starte med nærmere 30 liter vørter til kok?
LT
Første all-grain coming up!
Har planer om ein pils basert på denne oppskriften
4,8kg pilsnermalt
200g Carapils
20g Northern Brewer 90 min kok
20g Saaz 5 min kok
Saflager s-23, eventuelt W34/70
Skal ende opp med 25 liter ferdig i bøtta, og skal bruke en Coleman Xtreme 36 quart kjøleboks og partiskylling. Skjønner fortsatt ikkje heilt korleis eg skal beregne mendge vann i meskekar ved første runde, og deretter ved skylling....
Siden dette skal koke i 90 min + diverse går vekk til humlegrums ++, så bør eg vel starte med nærmere 30 liter vørter til kok?
LT