forslag til mørk hveteøl

Knut-Erik

Norbrygg-medlem
noen enkle oppskrifter evnt. klone.
noen fallgruver? gjærings temp, hvor mange prosent hvete osv.
 
Har smakt på en så eg tappa på fat 07.11.2012, i kveld. 3kilo pilsmalt 3 kilomørk hvetemalt og 200 gram Roasted wheat malt. 65 graders mesk på 1 time med utmesk på 75 grade 10 minutt. Humle brukte 50 gram tettnager 60 minutt. 20 gram 5 minutt. Gjær (startar med WLP300 gjær)
Veldig mørk på farge og en liten smak av brent popkorn? Men egentlig veldig fin og lettdrikandes ;) Halve moroa er og eksprimentere med og lage oppskrifter sjøl :)
 
Sitter å nyter en fersk DunkelWeizen nå.

Pils malt 15%
Hvetemalt 54%
Munich malt 25%
Special B 230EBC 3%
Crystallmalt 150EBC 3%
Carafa spesial 3 1%

Halertauer humle 5,7% alfa til 15 IBU

OG 1054
FG 1013
Gjæres med WLP300 på 17c i 14 dager.

Jeg synes denne ble rund og god i smaken :sikle
 
Tilbake
Topp