Hm.
Jeg har forsøk meg på en Geordie Brown Ale, etter oppskrift fra "Moderne hjemmebrygg". Siden jeg setter 10-liters dunker, så har jeg halvert alt. Oppskriften spesifiserte Moss maltekstrakt, men siden jeg ikke fant denne brukte jeg Amber ekstrakten fra Bryggselv.no. Endte da opp med
1,8 kg Amber Maltekstrakt
100 g krystallmalt
60 g sjokolademalt
Dette ble altså vannet slik at det ble 10 liter totalt.
Nå kommer spørsmålet: jeg leste av OG til ~1.035 men i henhold til oppskriften skal den være 1.047 Hva har jeg gjort galt her? Er det feil malt som er problemet, eller er det halveringen min som har gitt feil resultat? Og hva betyr egentlig det at det er lavere OG enn det skal være, lavere alkohol? Vassen smak?
Jeg har forsøk meg på en Geordie Brown Ale, etter oppskrift fra "Moderne hjemmebrygg". Siden jeg setter 10-liters dunker, så har jeg halvert alt. Oppskriften spesifiserte Moss maltekstrakt, men siden jeg ikke fant denne brukte jeg Amber ekstrakten fra Bryggselv.no. Endte da opp med
1,8 kg Amber Maltekstrakt
100 g krystallmalt
60 g sjokolademalt
Dette ble altså vannet slik at det ble 10 liter totalt.
Nå kommer spørsmålet: jeg leste av OG til ~1.035 men i henhold til oppskriften skal den være 1.047 Hva har jeg gjort galt her? Er det feil malt som er problemet, eller er det halveringen min som har gitt feil resultat? Og hva betyr egentlig det at det er lavere OG enn det skal være, lavere alkohol? Vassen smak?