Hei
Er 25 grader for varmt til å brygge ale i?
Har dyrket opp en fraksjon gjær av typen Wyeast Imperial Blend, og tenkte å sette over et ekstrakt brygg ikveld, men er usikker på om det er verdt forsøket..., det skal visst bli enda varmere i dagene fremover... Alternativet er å sette gjærfraksjonen inn i kjøleskapet og dyrke den opp igjen i ny vørt når været snur, men jeg vil gjerne holde produksjonen oppe, og liker ikke å herje for mye med gjæren.
Har skjønt at høye temperaturer ikke er optimalt men er det noen som har erfaring med om det blir dårlig/dårligere øl av høye gjæringstemperaturer (har tenkt et øl med OG~50)?
Hva ville erfarne bryggere gjort i denne varmen: brygge eller vente?
Er 25 grader for varmt til å brygge ale i?
Har dyrket opp en fraksjon gjær av typen Wyeast Imperial Blend, og tenkte å sette over et ekstrakt brygg ikveld, men er usikker på om det er verdt forsøket..., det skal visst bli enda varmere i dagene fremover... Alternativet er å sette gjærfraksjonen inn i kjøleskapet og dyrke den opp igjen i ny vørt når været snur, men jeg vil gjerne holde produksjonen oppe, og liker ikke å herje for mye med gjæren.
Har skjønt at høye temperaturer ikke er optimalt men er det noen som har erfaring med om det blir dårlig/dårligere øl av høye gjæringstemperaturer (har tenkt et øl med OG~50)?
Hva ville erfarne bryggere gjort i denne varmen: brygge eller vente?