For mye sukker

Hei. Hadde et lite uhell og sitter igjen med 10L øl etter omstikk. Har beregnet 6g pr l og totalen var 18. Blir mao for mye sukker på de 10 literne. Noen måte å redde ølen på? Kan en korke, åpne korkene om noen dager og korke på ny?
Redningstips tas i mot med takk :)
 
du bør vel kanskje la øllet gjære ut det sukkeret og flaske litt senere med riktig mengde
 
108 g på 10 liter ja,
trodde det var 18 g pr liter
Isåfall tror jeg, jeg ville latt det være som det er
tror det blir mye CO2, men det kan passere
Hvis du etterhvert syntes det blir alt for mye kan du forsøke å vippe litt på korkene et par ganger for å lette på trykket
 
IPA. Kort forklart hadde jeg det for kaldt i kjøleskapet et døgn. Var bortreist og en isklump hadde dannet seg i deler av ølen. Det oppdaget jeg halvveis i omstikkingen og da hadde jeg allerede lagt over de 108g beregnet for 18L. Da åpner jeg de om et par dager og korker på ny?
 
Jeg tror ikke det er nødvendig å korke på ny
om du merker at det blir for mye kan du som sagt bare bende korkene for å slippe ut litt co2
 
Tilbake
Topp